Voor meer informatie of een kantoor in uw regio

Neem contact op

Arbodienstverlening voor werknemers

Vervelend: je bent ziek. Of op je werk gebeurt iets waardoor je even niet verder kunt. Samen met je werkgever ben je dan verantwoordelijk om weer snel aan de slag te gaan. Bij NLG Arbo heb je een vaste casemanager die je goed begeleidt. Die begrijpt dat je weer gezond verder wilt werken.

Als je ziek bent meld je dat aan je werkgever. Die geeft het ons online door via NLG Werkportaal. NLG Arbo neemt binnen twee weken telefonisch contact op met de werkgever. Maar je mag ook zelf contact opnemen met je casemanager voor bijvoorbeeld een consult bij de bedrijfsarts.

Wat doet mijn casemanager?

De casemanager voert de regie in de eerste twee jaren van jouw ziekte tot aan een eventuele WIA-aanvraag. Deze intensieve ondersteuning is natuurlijk belangrijk. Als je langdurig arbeidsongeschikt wordt heeft dat gevolgen voor je leven, ook financieel. Zo krijg je de eerste twee jaar van je ziekte minimaal zeventig procent van je loon.

Maar daarna kom je misschien wel in aanmerking voor een uitkering volgens de Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA). En zo’n uitkering: die voel je ook in je portemonnee. Misschien kun je nog wel gedeeltelijk werken, we kijken samen wat er mogelijk is.

En zelfs wanneer een tijdelijk contract afloopt en je bent ziek. Soms kan ook dan je casemanager helpen. Een professional die je kan vertellen over de Wet Verbetering Poortwachter. En wanneer het nodig is zoekt deze bijvoorbeeld contact met de bedrijfsarts.

Privacy gegarandeerd

Jouw privacy is bij onze casemanagers in vertrouwde handen. Alles wat we met je bespreken gebruiken we alleen voor een goed en snel re-integratieproces. Er worden zonder toestemming geen persoonlijke gegevens van de werknemer aan de werkgever en verzekeraar verstrekt. Je casemanager legt geen medisch dossier aan. Het medisch dossier blijft in veilige handen van jouw bedrijfsarts.

Neem contact met ons op

Gerelateerde berichten