· Door NLG · In Kantoor nieuws

Fidus Geleen komt in handen van Heinenoord/BeneVia

BeneVia/Heinenoord heeft alle aandelen van Fidus uit Geleen overgenomen. Heinenoord en Fidus verwachten de overname begin februari af te ronden. De aandeelhouders van Heinenoord, Qmulus Invest en AS Holding, zijn verheugd met de acquisitie en de verdere uitbreiding van het werkgebied van Heinenoord.

Fidus is een allround verzekeringskantoor dat adviseert en bemiddelt in verzekeringen, hypotheken en pensioenen, zowel voor de particuliere als zakelijke markt in geheel Limburg. Daarnaast heeft Fidus een volmachtbedrijf en makelaardij.

Acquisitie past in groeistrategie

De acquisitie van Fidus is een volgende belangrijke stap in de (landelijke) groeistrategie die Heinenoord de afgelopen jaren gevolgd heeft. Het bedrijf staat op de zesde positie van grootste zelfstandige intermediairs van Nederland en op de 22e plek in de top 100 van grootste intermediairbedrijven. Fidus staat op de 49e plaats.

Belangrijke rol in Limburg

De directie van Heinenoord is verguld met de overname van Fidus en verwacht hiermee ook een belangrijke rol te gaan spelen in de markt in Zuid-Nederland en de positie van de onderneming daar de komende jaren verder uit te breiden middels autonome groei en door het doen van nieuwe (regionale) acquisities. Daarnaast verwacht Heinenoord door de nieuwe locatie in Limburg beter in staat te zijn de activiteiten als landelijke serviceprovider en beursmakelaar verder uit te breiden.

Medewerkers Fidus blijven in Geleen

De ruim 50 medewerkers van Fidus blijven hun werkzaamheden vanuit de huidige locatie in Geleen blijven verrichten. Een deel van de huidige vennoten van Fidus blijven de dagelijkse leiding van Fidus voeren.

In 2018 nam Heinenoord/BeneVia het bedrijf over van Ton van den Brule uit Capelle aan den IJssel over. Het betrof hier het bemiddelingsbedrijf Van Santen Verzekeringen, het volmachtbedrijf Bruton Assuradeuren, het pensioenbedrijf De Veld & Van den Brule Pensioenconsultants en de Nederlandse Branche Polis. Met deze overname kwam Heinenoord meteen in de top 25 van grootste intermediairbedrijven.

Diverse overnames in 2019

Een jaar geleden volgde de overname van alle activiteiten van Frank Musters, waaronder bemiddelingsbedrijf Johanknegt Adviesgroep, volmachtbedrijf Honestas Assuradeuren en klassiekerverzekering Gio. vielen. Kort daarna volgden nog twee overnames: die van de kantoren Bos en Toet uit Zoetermeer en Hokke Vogelaar Den Haan uit Oud-Beijerland.


Bron: www.amweb.nl