· Door NLG · In NLG nieuws

Froonacker haakt aan bij NLG

Assurantiebedrijf Froonacker is het twaalfde lid geworden van de Noordeloos Groep, een samenwerkingsverband van intermediairbedrijven waarvan de meeste lid zijn van Adfiz en beschikken over een volmachttak. Froonacker completeert in Friesland de landelijke dekking, nadat eind vorig jaar Kuiper Verzekeringen de groep verliet.

Bij Froonacker werken negentien mensen. Het kantoor heeft circa 5.000 klanten, van wie 30% bedrijfsmatig actief is. Froonacker richt zich met name op de transportsector, de bouw, agrarische bedrijven en garages. De volmachttak beschikt over negen volmachten.

De bestaande leden van de Noordeloos Groep zijn Benevia, Eijgendaal & Van Romondt, Kettlitz Wulfse, Lukassen & Boer, Millenaar, Offermans Joosten, Rivez, Thoma, Veldhuis, VMDeerenberg en Westenburg. Die elf volmachtkantoren hadden in 2009 een gezamenlijk omzetvolume van € 54 mln. De groep vormt een van de tien grootste combinaties binnen het intermediair.

Via het samenwerkingsverband beogen zij “een betere marktpositie te verkrijgen door het delen van kennis, het ontwerpen van efficiënte werkprocessen, het ontwikkelen van innovatieve producten en inkoop bij verzekeraars en dienstverleners”. Froonacker-directeur Anne Bergsma voegt daar “het via de landelijke dekking meegroeien met zakelijke klanten” aan toe.