· Door NLG · In Kantoor nieuws

Kettlitz Wulfse samen verder met Vanbreda

Intermediairbedrijf Kettlitz Wulfse is overgenomen door branchegenoot Vanbreda Nederland. Samen klimmen beide bedrijven richting de top 30 van grootste intermediairbedrijven in ons land. De ambitie van Vanbreda is groter: de huidige nummer twee van België streeft in de Benelux naar een positie bij de grootste drie intermediairs in de zakelijke markt.

Vanbreda Nederland is houdstermaatschappij van Vanbreda Risk & Benefits en volmachtbedrijf W.P. van der Held. Aandeelhouders Coen van Ham en Alec Silvis waren eigenlijk niet van plan om Kettlitz Wulfse aan een andere partij te verkopen. “We zijn afgelopen zomer benaderd, maar we hadden eerst geen oren naar een overname. De markt is in beweging en we hebben een leuke tent met leuke medewerkers.”

Lange termijn

Maar Pedro Matthynssens, de Belgische topman van Vanbreda, ontvouwde stevige groeiambities: hij wil naar de top 3 van de zakelijke markt in de Benelux. “Hij zocht een partner waarmee hij die ambitie ook in Nederland kon waarmaken. Dat langetermijnperspectief sprak ons aan, samen met de ruimere inkoopmogelijkheden en toenemende schaalgrootte.”
Van Ham en Silvis blijven aan als directeuren en (minderheids)aandeelhouders. “Wij wilden de komende jaren graag samen verder en aan die ambitie is hiermee voldaan.”

Synergiemogelijkheden

Volgens Van Ham is Kettlitz Wulfse sterk in volmachten, het middelgrote mkb en in bepaalde doelgroepen. “Vanbreda is sterk op de assurantiebeurs, richt zich op de wat grotere mkb-bedrijven en is multinationaal actief.” Kettlitz Wulfse blijft met de 45 medewerkers voorlopig onder eigen naam actief vanuit Nieuwegein. Vanbreda telt in Rotterdam eenzelfde aantal werknemers en in Amsterdam werken nog vijf mensen. De gezamenlijke omzet komt dit jaar volgens Van Ham uit op € 12,5 mln. “We gaan in de komende maanden onderzoeken hoe we het beste synergie kunnen bereiken. Daar willen we in juli een besluit over nemen.” Voor het bereiken van de top 3 in Nederland is nog wel een forse groei nodig, erkent Van Ham. “We gaan eerst deze stap nemen en kijken hoe we daarmee autonome groei kunnen realiseren. Er kunnen wel meer overnames komen, maar zeker niet de komende maanden.”


Bron: www.amweb.nl