· Door NLG · In Kantoor nieuws

Klap treedt toe tot NLG

Klap verruilt samenwerkingsverband Immensa, waarvan het bedrijf een van de grondleggers is, voor NLG. De Amsterdamse verzekeringsmakelaar heeft behoefte aan verdergaande en minder vrijblijvende samenwerkingsvormen, en zegt die te vinden bij NLG. “Het fundament onder NLG past ons op dit moment iets beter dan de samenwerking binnen Immensa”, licht Klap-directeur Jorg Roodbeen toe. NLG en Immensa zijn de twee grootste samenwerkingsverbanden van grote assurantiekantoren.

Minder vrijblijvend

Volgens Roodbeen gaat de samenwerking bij NLG een stap verder en is die minder vrijblijvend dan bij Immensa. “Bij Immensa is sprake van gelegenheidssamenwerking. Dan kan het zijn dat van de 12 aangesloten kantoren er 5 meedoen. Bij NLG doen alle leden mee, bijvoorbeeld binnen NLG Pensioen, het gezamenlijk beheer en administratie van de pensioenen. Wij voelen ons prettiger bij deze gezamenlijke initiatieven.”

Roodbeen noemt het moeilijk om afscheid te nemen van Immensa, zeker omdat Klap in 2011 een van de grondleggers was van het verband. “Dit is geen overstap vanuit een negatief sentiment”, benadrukt de Klap-directeur. “We hadden het goed bij Immensa en het is niet makkelijk afscheid te nemen van onze vrienden, maar we denken dat NLG ons nu beter past.”


Bron: Amweb.nl