· Door NLG · In Kantoor nieuws

Klap vindt in Nedvest partner voor toekomstige groei

Nedvest heeft een belang genomen in de in Amsterdam gevestigde Klap Verzekeringsmakelaar. Hierdoor haalt het momenteel 60 medewerkers tellende Klap kennis en kapitaal in huis om de indrukwekkende organische groei van de afgelopen jaren met jaarlijks ca. 10% te continueren alsmede verder te groeien door overnames.

Klap is sinds 1854 vanuit Amsterdam actief in het verzekeren van zowel zakelijke- als particuliere risico’s. Daarnaast beschikt Klap over de expertise en kunde om op de coassurantiemarkt actief te kunnen zijn.

CEO Jorg Roodbeen licht toe: “Ik kan namens mijzelf en mijn mede directieleden zeggen dat ik ongelofelijk veel zin heb in dit nieuwe hoofdstuk in onze ruim 165-jarige historie. De kracht van deze nieuwe partnership schuilt erin dat we onze succesvolle strategie van de afgelopen jaren kunnen versnellen. Voor de klant betekent dat een nog sterkere dienstverlening en een breder pakket aan diensten. Voor de verzekeraar dat we nog dichter op de bal kunnen zitten door verdere investeringen in automatisering.”

Nedvest is een familiebedrijf met een langetermijnvisie. Zij investeert in Nederlandse ondernemingen met een duidelijk bestaansrecht en voldoende groeipotentieel. Nedvest heeft brede ervaring in het versnellen van groei, organisch maar in het bijzonder via overnames en ziet Klap als een goed startpunt voor haar activiteiten in de verzekeringsbranche.

De interesse en focus van Klap voor mogelijke overnamekandidaten ligt volgens Roodbeen bij goed geleide ondernemingen met een gezond aandeel zakelijke schadeverzekeringen in de portefeuille. “ Het partnership tussen Klap en Nedvest onderscheidt zich door financiële en strategische daadkracht. Het kapitaal, kennis en kunde is hiervoor aanwezig.”

Het huidige management onder leiding van CEO Jorg Roodbeen zal de dagelijkse leiding blijven voeren en houden gezamenlijk een significant belang in de onderneming.Zowel de directie van Klap als die Nedvest zijn verheugd met deze stap en zijn voornemens de komende jaren gezamenlijk de positie van Klap binnen de Nederlandse intermediairmarkt verder uit te bouwen.


Bron: Riskenbusiness.nl