· Door NLG · In NLG nieuws

NLG kiest voor Adviesmethodiek Financial Life Support

Noordeloos Groep is een samenwerking aangegaan met Financial Life Support voor het stroomlijnen van de adviesprocessen rondom inkomen- en vermogensadvies aan particulieren voor alle Noordeloos kantoren.

Klantgericht en efficiënt werken

“Met de Adviesmethodiek van Financial Life Support creëren we eenheid in onze adviesprocessen en borgen we bovendien een klantgerichte en efficiënte manier van werken”, aldus Dick Vos van Veldhuis Advies. “Als NLG willen we graag adviesarrangementen aangaan met brancheorganisaties en dan is het essentieel dat alle deelnemende kantoren met dezelfde visie en werkwijze naar buiten treden”. Vos geeft aan dat dit een belangrijke stap is in de ambitie om van de NLG een landelijk samenwerkende groep van advieskantoren te maken.

Volgens Marcel van Leeuwen, directeur Adviesmethodiek bij Financial Life Support, betekent efficiënt en effectief werken in de huidige advieswereld dat er ook duidelijke keuzes gemaakt moeten worden in het businessplan en verdienmodel. Deze keuzes dienen vervolgens met kracht en overtuiging van hoog tot laag in de organisatie uitgedragen te worden. Voor een succesvolle introductie van de FLS Adviesmethodiek is voor NLG een speciaal begeleidingsprogramma ontwikkeld.

De Noordeloos Groep is een samenwerkingsverband van volmachtkantoren die werkzaam zijn in het particuliere marktsegment en actief zijn in de bedrijvenmarkt. Het doel van de samenwerking is het verkrijgen van een betere marktpositie door het delen van kennis, het ontwikkelen van innovatieve producten en centrale inkoop bij verzekeraars en dienstverleners.

Adviesmethodiek

Financial Life Support is een organisatie die een adviesmethodiek heeft ontwikkeld voor financieel adviseurs. De methodiek, ondersteund met tools en trainingen, is gericht op integraal en objectief financieel advies. Hierbij zijn zorgplicht en beloningstransparantie belangrijke pijlers onder een rendabele en langdurige klantrelatie. De rode draad in de adviesmethodiek is het Persoonlijk Jaarverslag®. Een helder overzicht waarin de klant in een oogopslag ziet hoe hij er financieel voor staat. Dit overzicht is ook online toegankelijk. Financial Life Support is een snelgroeiende organisatie die momenteel samenwerkt met ruim 50 advieskantoren.