· Door NLG · In NLG nieuws

Professionaliseringsslag ingezet bij NLG groep

Vierde externe directeur bij NLG Groep in jaar tijd

Het samenwerkingsverband NLG, opgezet door 13 verzekeringsintermediairs, is hard op weg een meer professionele organisatie te worden. Vanaf september treedt nu ook bij NLG Volmacht een externe leidinggevende aan.

Tot begin dit jaar deden directieleden van de 13 aangesloten kantoren de ‘NLG-functies’ naast hun eigen werk. Eind vorig jaar besloot de groep om een professionaliseringsslag in te zetten. Zo werd voor NLG Groep de eerste ‘externe’ directeur aangetrokken; Rene Mandos vervult deze functie vanaf 1 januari. Daarvoor werkte Mandos geruime tijd bij Aon.

Een maand later trad Rogier Seinstra (afkomstig van Marsh-dochter Victor Insurance) als directeur aan bij NLG Verzekeringen. Op 1 juli volgde de benoeming van Suzanne Berends als directeur van NLG Arbo, een groepsonderdeel dat casemanagement verzorgt bij verzuim en advies geeft over arbeidsomstandigheden en re-integratie. Berends werkte daarvoor bij De Verzuimmakelaar. En gisteren werd bekend dat voor NLG Volmacht eveneens een externe directeur (Arjan Halma, afkomstig van SAA Assuradeuren) wordt aangetrokken. De bestuurders die hiervoor deze functies vervulden, zijn zich weer grotendeels gaan richten op het werk bij hun ‘eigen’ kantoor.

NLG is vooral actief op de zakelijke markt. Vooral op het vlak van inkomens- en verzuimverzekeringen, maar ook met pensioen- en bedrijfsverzekeringen. Daarnaast bestaat sinds februari dit jaar de entiteit NLG Verzekeringen, dat eveneens als volmachtpartij opereert. Behalve zakelijke gaat het daarbij ook om particuliere schadeverzekeringen. Drie van de 13 kantoren (Veldhuis Advies, Vanbreda en VMD Koster) namen dit initiatief en de anderen kunnen later aansluiten.

De gezamenlijke premieomzet van NLG Groep bedraagt 600 mln euro. Daarvan komt 50 mln van NLG Volmacht en eveneens ongeveer 50 mln van NLG Verzekeringen.


Bron: Findinet.nl