· Door NLG · In NLG nieuws

René Carlier nieuwe manager Noordeloos Groep

René Carlier (52) is per 1 december jl. aangesteld als manager van NLG. NLG is een landelijk opererend samenwerkingsverband van zelfstandige intermediaire volmachtkantoren, gericht op het verkrijgen van een betere marktpositie. Carlier is aangetrokken om de samenwerking verder te professionaliseren en naar een hoger plan te tillen.

Carlier werkte eerder als directeur Leven bij Winterthur en was nauw betrokken bij de fusie van deze verzekeraar met AXA en Reaal Verzekeringen. Tot zijn overstap naar NLG was hij manager Business Services binnen het IT-bedrijf van Reaal.

De nieuwe manager heeft inmiddels ervaren dat de samenwerking tussen de bij NLG aangesloten kantoren bijzonder goed is: “De bereidheid tot het delen van kennis en het onderlinge vertrouwen is groot. Dit is een uitstekende basis om nog meer resultaat uit de samenwerking te halen.” Als ‘dedicated manager’ zal Carlier de werk- en productgroepen, bestaande uit specialisten van de deelnemende kantoren, ondersteunen en hun aansturing verder professionaliseren.

De NLG groep telt momenteel elf volmachtkantoren. Het bestuur wordt gevormd door voorzitter Kees Boer (Lukassen & Boer, Papendrecht), secretaris Sander Groenendijk (BeneVia, Heinenoord), penningmeester Eric Lacroix (Offermans Joosten Groep, Geleen), Herman Broere (VMDeerenberg, Alphen aan den Rijn) en Gerard Groot (Rivez, Helmond).

Het doel van het samenwerkingsverband is het verkrijgen van een betere marktpositie door het delen van kennis, het ontwerpen van efficiënte werkprocessen, het ontwikkelen van innovatieve producten en de inkoop bij verzekeraars en dienstverleners. De leden van NLG hebben een gezamenlijk omzetvolume van € 54 mln (2009), waarmee het samenwerkingsverband feitelijk de achtste speler in de intermediaire markt voor financiële dienstverlening is.