· Door NLG · In Kantoor nieuws

Westenburg Assurantiën wint 10e Generali AM Innovatieprijs met online rijsimulatie voor buschauffeurs

Tijdens de am:dag op 17 november werd voor de 10e keer de Generali AM Innovatieprijs uitgereikt. Westenburg Assurantiën won met ‘De online rijsimulatie voor buschauffeurs’ de prijs voor de beste innovatie van € 7.500,-.

Winnaar innovatieprijs: Westenburg Assurantiën

In samenspraak met Connexxion ontwikkelde Westenburg een online rijsimulatie voor buschauffeurs die enerzijds bestaat uit een e-learningtraject en anderzijds uit een online rijstijltest. De innovatie van Westenburg Assurantiën vergroot de verkeersveiligheid, versterkt de band met de klant, verlaagt de schadelast en maakt Westenburg minder inwisselbaar voor een andere adviseur omdat er een totaaloplossing wordt geboden: “Westenburg laat met de online rijsimulatie voor buschauffeurs zien dat de rol van een adviseur verder kan gaan dan het verzekeringsproduct. De toepassing ervan voor onder andere het oefenen van omleidingsroutes en het trainen op het voorkomen van letselschades, is vernieuwend binnen onze branche.” aldus de jury. Op deze wijze wordt volgens de vakjury van de Innovatieprijs een win-win situatie gerealiseerd voor verkeersdeelnemers, buschauffeurs en hun werkgever, adviseur en verzekeraar.

 

Oordeel vakjury

In de onafhankelijke vakjury zijn zowel standsorganisaties als de wetenschappelijke wereld vertegenwoordigd. Juryvoorzitter dr. Hermen van der Lugt over de innovatieprijs: “Innovatie houdt vaak in dat bestaande technieken slim worden toegepast. Daardoor lijken innovaties niet nieuw, maar zorgen zij wel voor de noodzakelijke beweging voorwaarts.”

 


Bron: Generali.nl