· Door NLG · In Kantoor nieuws

Zweedse marktleider neemt belang in Rivez

Söderberg & Partners heeft een aanmerkelijk belang genomen in Rivez Assurantiën & Risicobeheer. Het assurantie-advieskantoor in het zuidoosten van Nederland wil hiermee zijn groei in de regio versnellen.

Söderberg & Partners is in Zweden marktleider op het gebied van pensioenadvies en verzekeringsdiensten voor bedrijven. In Nederland is het onder meer actief via pensioenadviesbedrijf Montae. Eerder kondigde het bedrijf al aan zijn strategische expansie in Nederland voort te willen zetten. In 2017 nam de onafhankelijk adviseur en provider van verzekeringen een minderheidsbelang in Floreijn Groep om hiermee via het adviesbedrijf uit Gouda de Nederlandse markt te betreden en te veroveren met fintechoplossingen, waaronder robo-advies.

Verzekeringskantoor Helmond

Rivez is een allround assurantie-advieskantoor dat particulieren, mkb-ondernemers, grote bedrijven, instellingen en gemeenten van dienst is met een breed assortiment verzekeringsproducten, risicobeheeroplossingen en andere financiële diensten. Wiljon Schepers richtte Rivez in 1997 op als verzekeringskantoor in Helmond en mede-eigenaar Gerard Groot kwam in 2007 bij het bedrijf.

Regionaal adviesbedrijf

Het regionale adviesbedrijf telt inmiddels zeventig werknemers en is actief op vijf locaties in het Zuidoosten van het land. Het bedrijf meldt een jaaromzet van ruim € 8 miljoen hebben. De onderneming staat in de top 100 van grootste intermediairbedrijven in Nederland op de 59e plek.

Groeistrategie

De betrokkenheid van Söderberg & Partners bij Rivez richt zich vooral op het assisteren van Rivez bij het versnellen van haar huidige groeistrategie in de regio. Dit ondersteunt Söderberg & Partners bij de realisatie van haar strategisch doel om in Nederland haar positie te verbreden en op langere termijn een sterk lokaal netwerk van ondernemingen in de Nederlandse verzekerings- pensioen- en financieel adviesmarkt op te bouwen.

Lokale held

Roland Goldman, directeur Fusies en Overnames van Söderberg & Partners NL, is trots op deze nieuwe stap van het bedrijf op de Nederlandse markt. “Rivez is een perfect voorbeeld van een lokale held, een bedrijf met een goede reputatie in de regio en een sterke klantgerichtheid. We geloven in lokale helden zoals Rivez, die een belangrijk onderdeel zijn van onze strategie om in heel Nederland betrouwbare adviseurs te hebben. We zijn blij dat zij toetreden tot ons groeiende netwerk.”

Overnames

De afgelopen jaren heeft Rivez diverse overnames gedaan in Zuid-Oost-Brabant en Noor- Limburg. De laatste overnames dateren van vorig jaar met de overname van de assurantie-activiteiten van Hauzer & Partners uit Venlo, Assurantiekantoor Relou in Erp en Van den Boom Assurantiën in Gemert.


Bron: www.amweb.nl